T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Aykut Yiğit Ortaokulu

Aykut Yiğit Ortaokulu Covid -19 Önleyici Tedbirleri Öğrenci-Veli Bilgilendirmesi

Salgının devam ettiği, içinde bulunduğumuz süreçte Millî Eğitim Bakanlı'ğın 5, 6 ve7. sınıflarda eğitim -  öğretimi uzaktan, LGS'ye girecek 8. sınıflar için uzaktan eğitimin yanı sıra 31.8.2020 tarihi itibari ile hafta içi 9.00 - 10.30, hafta sonu cumartesi 9.00 - 16.00 saatleri arasında başlattığı kurs süreci devam etmekte olup  150 öğrencimiz bu saatler arası okula gelmekteler.

Sevgili öğrenciler, saygıdeğer veliler,

Salgının devam ettiği içinde bulunduğumuz süreçte Bakanlığın 5.6.7. Sınıflarda Eğitim Öğretimi Uzaktan , LGS 'ye girecek 8. Sınıflar için uzaktan eğitimin yanı sıra 31. 8.2020 tarihi itibari ile hafta içi 9.00 -10.30 hafta sonu C. Tesi 9.00 16.00 saatleri arasında başlattığı Kurs süreci devam etmekte olup,  150 öğrencimiz bu saatler arası okula gelmekteler.

Sevgili öğrenciler, saygıdeğer veliler sizlerde kabul edersiniz ki hepimizi fazlasıyla etkileyen çok önemli bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte eğitim paydaşları olarak hepimize çok önemli görevler düşmekte. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde sağlığın herşeyden önemli olduğu inancı ile çocuklarımızı bulaşa karşı korumak en öncelikli görevimiz. Bu amaçta okulumuzda Bakanlık talimatı gereği çalışmalar yapılmakta, risk değerlendirmeleri ele alınmakta görevli ekipler oluşturularak Enfeksiyon önleme ve kontrol Eylem planı hazırlanmıaktadır. Bulaş riskini minimum düzeyde tutacak koruyucu donanım KKD Gereklilikleri okul tarafından karşılanmıştır. Okul girişinde öğrenci çalışanlar ve ziyaretçiler için Önleyici tedbirler alınmış, dezenfekte noktaları oluşturulmuş, hijyen şartları sonrası okula giriş başlatılmıştır. Bakanlık talimatı gereği velilerimizin bu süreçte zorunlu olmadıkça okula girmemeleri çocuklarımızın sağlığı açısından uygun olacaktır. Zorunlu hallerde okulumuza gelen velilerimiz ve ziyaretçilerimizle ziyaretçi formu doldurarak içeriye alınacaklardır. Öncelikle siz değerli velilerimiz den bu konuda anlayış bekliyoruz.

Okul müdürlüğü olarak ; okulda enfeksiyon önleme ve koruyucu önlemler çerçevesinde uygun yerlere salgın hastalık dönemlerine özgü kurallar( Sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmelerini gerektiğini ve enfeksiyon yayılımını ve önlemenin yollarını açıklayan bilgilendirme afişleri ile okul avlusu ve iç koridor zeminine uyarıcı işaretler basılmış ve yapıştırılmıştır. Salgın hastalıkları önlemeye ve okulun aldığı tedbir  ve kurallara yönelik uygulamalarda siz değerli velilerimizden anlayış bekliyoruz. şimdilik okula kursa gelen 8. sınıf velilerimize veli taahhütnamesi imzalatmış bulunmaktayız. Taahhütnameye uygun hareket edilmesini konu hakkında çocuklarımızın zaman zaman uyarılmasını temenni etmekteyiz.  Çocuklarımızın beslenme, uyku düzeni bağışıklık sistemi konusunda dikkatli olmanızı beklemekteyiz..

Sayın veli, Kurs Döneminde de öğrenci devamsızlığı sıkı takip edilmekte olup uzun süre gelmeyen öğrenci velisi aranıp çocuk hakkında bilgi alınması yoluna gidilecektir.

Veli taahhütnamesinde imza altına alınan maddelere uygun hareket etmenizi Aile içersinde ya da çocuğunuzda Salgın hastalık semptomları ( Ateş öksürük burun akıntısısı solunum sıkıntısı vb) Görüldüğünde çocuğun okula gönderilmemesini ve acil okula bilgi verilmesi konusunda duyarlı davranmanızı istirham ediyoruz. Aksi durumda bulaş Riski artacak, Önlenemez sonuçlar ortaya çıkabilecektir.

Okulda salgın hastalık belirtileri gösteren öğrenci ve çalışan olduğunda, Enfeksiyon önleme ve kontrol Eylem planı çerçevesinde kurum müdürlüğü başkanlığındaki ekip tarafından hazırlanan plan gereği acil olarak 184 Koronavirüs sağlık birimi aranacak izole işlemleri sonrası veli bilgilenmesi yapılacak,  hasta olan öğrenci ve temasta bulunan öğrenciler okula gelen 184 Acil Sağlık Birimlerinin görüşleri doğrultusunda hareket edilecektir. Sınıftaki diğer öğrenciler evlerine gönderilip vuku bulan sınıf/alan okul temizlik görevlileri tarafından temizlenip dezenfekte edilip, 24 saat  havalandırma yapılacaktır.

Değerli veliler son olarak ; salgın döneminde sınıflarda oluşturulan oturma düzenine çocuğunuzun uyması,  gösterilen yerde sürekli oturması bulaş riskini minimum düzeyde tutacaktır. Ayrıca Çocukların birbirlerine sınıflarda yüksek sesle bağırmamaları, Okulun aldığı temizlik hijyen kurallarına uymaları, Serbest zamanlarda Toplu halde biraraya gelmemeleri, fiziki mesafeye mutlak uymaları noktasında çocuklarınızı devamlı uyarmayı ihmal etmeyiniz... Tüm zorlukların üstesinden birlikte geleceğimizi   Birlikte başaracağımızı  Unutmayınız ....Sağlıklı günler dileği ile... 

 

Aykut Yiğit Ortaokulu Müdürlüğü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.09.2020 - Güncelleme: 09.11.2021 21:58 - Görüntülenme: 1141
  Beğen | 0  kişi beğendi